Gjærbakst

Tidligere var jeg helt elendig til å bake… alt jeg forsøkte ble til tunge harde klumper, smakte gjær og var ikke bra… Jeg hatet nesten å bake. Men samtidig ble jeg irritert over andre som heller ikke fikk det til,… tvinge i seg andres dårlige gjærbakst er heller ikke gøy. Jeg tenkte.. det må jo gå an å få til dette!!!! Så bestemte jeg meg en dag. Dette skal jeg bare lære meg. Jeg øvde og øvde og til slutt så greide jeg det. Du kan også få det til… hva er hemmeligheten? Jeg fant ut:

– jo fuktigere deig du greier å arbeide med, jo luftigere bakst får du!

– heve lenge nok.. minimum 2 ganger 30 minutter, men helst to ganger 45 min (kommer litt an på temperaturen i rommet.. se på deigen, om den flyter utover så har den hevet for lenge).

– bruk nok gjær og bland ingrediensene godt. Første gang burde du forsøke med en fin deig (ikke begynn med grove rundstykker…. det enkleste å få til er bakst med kun fint hvetemel).

– Følg med på baksten… dette er kjærlighet – jo mer du gjør dette jo flinkere blir du. Du lærer etter hvert hvordan deigen ser ut når den er riktig hevet og hvordan baksten ser ut i ovnen når den er ferdig.

Øv og øv… Gled deg over at du kan glede andre med nybakte produkter :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *