Pølsegryte

Tonje`S Pølsegryte                8-10 Porsjoner

 

900 g kjøttpølse4-5 hvitløksbåter1 løk

4 gulrøtter

1 brokkoli

1 chili

3-4 ss hakket frisk kruspersille, eller 2 ts tørket persille

5 dl klar kjøttbuljong

6 dl lettmelk

1 glass økologisk tomatpurre

100 g hvetemel (5 toppede ss)

100 g margarin (1 dl flytende margarin)

1 ts sukker

1 ts kvernet sort pepper

1-2 knivsodder med kayenne-pepper (kan droppes og vær litt forsiktig om små barn skal spise)

1 ts paprikapulver

 

 

Slik gjør du:

  1. Kutt opp gulrøtter og brokkoli i biter. Jeg liker også å bruke noe av stilken til brokkolien. Den smaker godt.
  2. Finhakk chili, hvitløk og kutt løken i biter – stek dette i litt margarin eller olje og sett til siden.
  3. Sett på ris til koking
  4. Kutt opp kjøttpølsen i passende og like store biter
  5. Varm margarinen i en stor kjele og lag en jevning med melet. Spe med melk og rør godt til en klumpfri saus. Spe så med buljongen til susen har ønsket konsistens.
  6. Ha løk-blandingen, tomatpuréen og krydderne i sausen
  7. Kok opp og ha i pløse-bitene. Smak så til
  8. Ha i grønnsakene og la koke noen få minutter
  9. Ris og salat passer godt til J

 

Man kan med hell bytte ut kjøttpølsene med kylling og kalkun pølser. Men vær da klar over at disse ofte er krydret mer enn vanlige kjøttpølser fra Gilde. Så da må du være litt forsiktig med krydderne. Du kan også godt kutte ut cayennepepperet om du ikke liker så sterk mat. Jeg personlig liker at det tar litt bak i ganen og dette er nettopp det cayennepeppere er så gode til. Om jeg hadde laget gryten til noen andre en min sønn på 12 år, så hadde jeg tatt i litt mer løk og en eller to røde paprikaer i stedet for paprika-pulveret.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *