Om Meg :)

Jeg er hverken kokk eller erneræringsfysiolog, jeg bare liker å lage mat :)

Jeg er hverken kokk eller erneræringsfysiolog, jeg bare liker å lage mat :) Jeg er vant med å lage mat til mange. Jeg kommer fra en stor familie og har selv fire barn. Mitt mål med en hjemme side er først og fremst å dyrke min egen hobby. Ofte får jeg spørsmål om oppskrifter og jeg lager stadig nye… nå har jeg et sted jeg kan dele.!!!

Jeg håper å lage en side der man enkelt kan finne frem, og skrive ut gode oppskrifter. Oppskrifter som også passer til store familier og festlige lag Jeg er opptatt av smak, helse og økonomi. Men mest er jeg opptatt av gleden ved å lage :) Jeg er overhodet ingen helse-frik, mer opptatt av nytelsen! Elsker å invitere venner og familie til noe godt rundt kjøkkenbordet 😀 😀 😀

Min bestemor – mitt store forbilde: Åse Strand, hun var vegetarianer og biopat. Hun lærte meg mye om urter og krydder og hvordan mat påvirker kroppen. Savner deg bestemor..

Bilde kommer snart

Bestemor ga meg mange flotte og sunne oppskrifter og noen vil jeg dele her. Hun lærte meg også om legende urter. Forskningen har vist at noen av dem faktisk virker å være veldig sunne, andre finnes det ikke så mye grunnlag for. Uansett jeg har noen meninger om dette og noen oppskrifter som jeg skal dele etter hvert :)

IMG_6902

Jeg ble skilt for 6-7 år siden og bor alene med mine barn. Vi har et lite småbruk midt i en bygd på Hadeland. Her liker vi oss godt.  Stor hage, med plommer, epler, mange typer bærbusker og så klart en kjøkkenhage:

IMG_6900

Her er litt av hagen.

Jeg liker meg godt i nabolaget. Jeg er vokst opp her og har derfor gåavstand til mange venner. Det passer meg godt da jeg liker å nyte både god mat, men også godt drikke, med de jeg er glad i. Elsker å ha mange venner i ”rødvins-avstand”.

Interessen for mat kom nok tidlig – husker jeg likte å lage mat til min lillebror. Når jeg selv ble gravid og fikk barn, ble jeg nærmere manisk opptatt av mat og helse. Stakkars min eldste .. han fikk vel ikke smake sukker før han var 2 år gammel. Har ikke vært like streng med de neste barna. :) :) :)

Det å være opptatt av Mat & Helse har alltid ligget mitt hjerte nær. Min kjære bestemor var vegetarianer og biopat . Selv om forskning nå har vist mangelfull støtte for disse metodene, så tenker jeg at det må være noe i dette med at «du er det du spiser». Det er bare så logisk… og vi kjenner det alle på kroppen.

Når jeg lager mat så lager jeg det stort sett fra bunnen av. Og det er ikke først og fremst fordi jeg tenker det er sundt, det handler om smaken. Smaken er ofte vidt forskjellig mellom fersk mat laget fra bunnen av og når du bruker et bearbeidet produkt. Men jeg er en vanlig kvinne med full jobb. Så jeg tar også en del snarveier. Men jeg mener jeg har kommet frem til en del snarveier som ikke forringer smaken for mye, og som jeg har tid til i mitt travle liv. Jeg håper å kunne dele noen av disse tipsene med deg. :)