Mat-Terapi

Terapi betyr nødvendigvis mye for meg da jeg arbeider som psykolog. Ordet terapi betyr i følge Wikipedia: Terapi (fra gresk: θεραπεία) er i dagligtale brukt om en aktiv handling for å løse et problem hos seg selv (egenterapi) eller andre. Som regel brukes ordet om helsehjelp utøvd av en terapeut overfor en pasient eller pasientgruppe, der det anvendes metoder eller prosedyrer som krever utdannelse.

De prosedyrene som utdeles her er matoppskrifter, og jeg skal forsøke å forklare metoden godt og noen ganger ved hjelp av video og bilder :)

Jeg har laget dette nettstedet fordi  matlaging er noe som tilfører meg energi og glede. For meg er det god egenterapi å lage mat!!!!!!

IMG_20140718_161625

Jeg har alltid vært opptatt av Mat & Helse… Vi vet jo alle at kroppen trenger et vist antall næringsstoffer i store nok mengder, for å fungere og overleve. Jeg tror også at vi er det vi spiser, altså at hvilke type mat jeg har i meg, påvirker hvordan jeg føler meg. Har ikke du også opplevd at du føler deg uggen etter å ha spist 5 kokkosboller. Og jeg tror ikke den uggene følelsen bare kommer av dårlig samvittighet. Det nekter jeg å tro på. Men jeg er et menneske som stoler på vitenskap og ikke tro… dessverre finnes det ikke så mye forskning som underbygger at vi kan kurere oss selv med mat. Men noe finnes og nedenfor har jeg lagt til et nettsted som det kan lønne seg å sjekke ut 
Her om ernæringsterapi:

http://www.nifab.no/behandlingsformer/flere/ernaeringsterapi_ortomolekylaer_medisin_ernaeringsmedisin

Min bestemor – mitt store forbilde: Åse Strand, hun var vegetarianer og biopat. Hun lærte meg mye om urter og krydder og hvordan mat påvirker kroppen. Savner deg bestemor.. Bilde
Bestemor ga meg mange flotte og sunne oppskrifter og noen vil jeg dele her. Hun lærte meg også om legende urter. Forskningen har vist at noen av dem faktisk virker å være veldig sunne, andre finnes det ikke så mye grunnlag for.
Krydder og virkning… her er en fantastisk flott link som anbefales ift krydder og urter. Her er beskrevet hvilken virkning de har, forskning tilgjengelig og bilde av urten. Så sjekk ut:

http://nifab.no/faktaark

Mat som terapi; første gangen jeg hørte om dette var når min søster fikk diagnosen barne-revmatisme. Min bestemor kjøpte en bok til min søster Helle, men Helle likte ikke så godt å lese den gangen, så jeg leste boken i stedet. Jeg ble da helt frelst. Her står det litt på Revmatiker-forbundets sider i forhold til å spise seg frisk

http://www.revmatiker.no/om-nrf/nyheter/spis-deg-friskere

Om å dyrke urter i hagen eller i vinduskarmen …. vil jeg skrive mer om senere. Men jeg har også her noen tips til ulike bøker. Urter er nemlig ganske sære. De må dyrkes med følelse. Alle har de sine helt særegne preferanser. Når det gjelder matlaging så tenker jeg at i alle fall noen urter hører hjemme i vinduskarmen på mitt kjøkken:

20140607_152609

4 kommentarer om “Mat-Terapi

    1. Takk takk, skal forsøke å legge ut noe med jevne mellomrom. Har masser av oppskrifter. Men det viktigste for meg er at det er en hobby. Mat må man jo lage hver dag uansett. Jeg koser meg på kjøkkenet :)

  1. Dette var en fin blogg – som jeg kommer til å titte innom med jevne mellomrom. Jeg er også en sånn som KOSER meg når jeg kokkelerer og baker og smaker på kjøkkenet :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *