Hveteboller

1,5 l hvetemel (+ litt til ut baking)

2 poser med tørrgjær

1 ts kardemomme

7,5 ss sukker

5 ss eller 150 g margarin

5 dl skummet eller lett melk

2 – 4 dl vann (kommer ann på hvor mye fuktighet det er i melet)

Ev 5 ss rosiner

Blir ca 30 boller, Steketemperatur er 250 C og steketid er 10 min. Hender jeg steker de på litt mindre temperatur (220 og heller i 15 minutter) Uansett blir bollene gode om du bare greier å få deigen fuktig nok. Det skal akkurat få an å rulle dem ut,.. da hever de godt og blir luftige og gode. Veldig viktig at du for-hever og hoved hever lenge. Dette fordi oppskriften har så mye gjær i seg. Jeg bruker ca 30 minutter til for-heving og 45 minutter i etterheving, men dette kommer jo veldig an på temperaturen i rommet og temperaturen og fuktigheten på ingrediensene. Se tips til baking her

En kommentar om “Hveteboller

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *