Hot Vegetar Suppe

Denne suppen laget jeg etter å ha hatt flere gode erfaringer med an annen suppe, en kyllingsuppe som jeg fant på HeiaMat:

http://heiamat.no/2013/03/05/kyllingsuppe-med-indisk-vri/

Denne kyllingsuppen kan anbefales på det sterkeste!!!! Men ikke alltid en vil ha/eller har kylling så jeg har laget en god i vegetar versjon, se oppskrift nedenfor:

IMG_20140811_181317

  • Grønnsaksbuljong-pulver/blokker nok til en liter
  • 1,5 liter vann
  • 3-4 gullrøtter
  • 1 brokkoli (ca 250-300 gram)
  • 1 eple
  • 3 poteter
  • 2 ss finhakket ingefær
  • 2 finhakkede chili
  • 7 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss curry paste
  • 2 ss karry krydder
  • 2 ss olje og litt margarin
  • 4 dl kokkosmelk
  • 3 dl matføte
  • Saften av en lime
  • Fersk koriander

Slik gjør du:

Rens og riv alle grønnsakene, legg disse klar i en bolle. Finhakk ingefær, hvitløk og chili. Kok opp en liter van i vannkokeren din og lag grønnsaksbuljong. Ha dette klart. Varm olje og margarin i en stor kjele, du ser på margerinen når det er varmt nok. Ha i hvitløk, ingefær og chili og surr dette litt.. ha så i curry paste og blande godt. Når alt er blandet og varmt, hell over buljongen og la dette koke mens du koker en liter til med vann i din vannkoker. Ha i resten av vannet og grønnsakene. Kok opp. La alt koke i alle fall 10 minutter. Ta kjelen av platen. Jevne så suppen med en stavmixer. Den skal bli fin og jevn, men det gjør ikke noe om det er små prikker med rødt osv i den. Gjør litt slik som du liker det best.

Sett kjelen over ovnen igjen, hell i følte og kokosmelk. Kok opp. Smak til med saften av en lime. NYT!!! Det vet jeg du vil :)

Server med frisk koriander

 

 

2 kommentarer om “Hot Vegetar Suppe

    1. Ikke sant, den er alltid vellykket. Men du bør prøve denne vegetar suppa også, den er god. Jeg lager opp mange liter i slengen og fryser ned i porsjonspakker. Herlig å ta opp til lunsj eller til en lett kvelds :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *