Hjemmelaget Hamburgerbrød, laktosefritt

20150126_185157

Til 6-7 Hamburgerbrød og noen ekstra rundstykker (alt laktosefritt) så trenger du:

  • 2 dl sammalt hvetemel
  • 8 dl fint hvetemel
  • 1 pose med tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 75 ml nøytral olje
  • 3 dl laktosefri melk
  • 1,5 dl kokende vann
  • 1 eggeplomme og
  • sesamfrø

20150126_183842

Bland hvetemel, sammalt mel, salt, sukker og tørrgjær i en bolle. Kok opp litt vann. Bland olje laktosefri melk og varmt vann, sjekk at temperaturen ikke er over 40 grader (da kan tørrgjæren dø). Hell vesken i det tørre og rør rundt til alt er godt blandet. Dekk til med plast eller lokk og la det forheve før du baker ut deigen med litt hvetemel. Jeg brukte en kjevle slik at brødene ble jevne nok… se bilde ovenfor.

Tips ift gjærdeig finner du her.  Jeg hadde 6 Hamburgere og laget derfor 7 hamburgerbrød. Da fikk jeg litt deig til overs, slik at jeg bakte noen rundstykker av resten. Jeg etterhevet på to brett i 40 minutter. Noen ekstra rundstykker er lurt siden de ble laktosefrie… det er kun en i familien som trenger slik mat,.. så da fryser jeg bare ned noen rundstykke-porsjoner, slik at jeg har til senere. SÅ mye ekstra ble det:

20150126_194355

 

En kommentar om “Hjemmelaget Hamburgerbrød, laktosefritt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *