Hjemmelaget Hamburger Nam Nam!

20150126_190343

Her også med hjemmelaget hamburgerbrød og hjemmelaget dressing, alt laktosefritt!!!!

Til 5-6 hamburgere trenger du:

  • 700 gram kjøttdeig (ikke bruk karbonadedeig… det blir ikke bra)
  • 1 egg
  • 1 chili
  • 1/2  løk
  • 1 ts tørket kruspersille
  • grillkrydder og
  • olje til steking

Viktig å velge den kjøttdeigen med høyest fett prosent. Jo høyere jo bedre. Ingen vil ha tørre hamburgere!!!! Jeg lover deg, at om du vil ha et vellykket resultat, så må du ikke velge karbonadedeig eller annet med lite fett i.

Slik gjør du: – ta kjøttet ut av kjøleskapet i god tid. Kutt løken i små, små biter. Gjør det samme med chilien. Ha litt olje i pannen og stek løk, persille og chili til det er godt blandet og blankt… det skal ikke bli noe brunt… bare blankes litt. Ha så blandingen i en stor bolle. Pisk et egg litt (for eksempel bare litt raskt i en kopp med en gaffel) og ha det i blandingen som nå er avkjølt. Ta så i kjøttdeigen… du skal så klart ha rene hender og så må du kna alt godt en stund… det skal bli litt seigt og fint.

20150126_183345

Forme så til hamburgere i den størrelsen du liker. Jeg fikk 6 hamburgere av denne deigen. Forme de litt større og flatere, enn du vil de skal bli, for de trekker seg litt sammen under stekingen. Ha nesten full fres på ovnen og ha olje i pannen (som jo allerede er full av gode safter fra da du blanket løk og chili). Legg hamburgerne, ikke for mange om gangen, i pannen og krydre med grillkrydder. Brune hamburgerne godt på begge sider… og husk å krydre begge sider…. god stekeskorpe er viktig for smaken sin del.. deretter kan du skru ned varmen. La det stå på middels varme et par minutter, her kommer det jo an på hvor tykke hamburgere du ønsker deg og hvor rosa du liker de inni! Men det er ikke godt om du steker dem for lenge heller.

20150126_185942

Om du vil ha ost… (husk å kjøpe inn laktosefri ost til de som trenger det) så legger du osten på helt på slutten av steketiden – legg på lokk til osten er smeltet. Jeg serverte hjemmelaget dressing av laktosefri rømme med chilisaus i (1 dl rømme til 2 ts søt chilisaus)

Godt tilbehør er: Aioli, tomat i skiver, agurk i skiver, sure agurker, ketsjup, løkringer, potetbåter, salat…. det er bare fantasien som setter begrensinger

Oppskriften til laktosefrie hamburgerbrød finner du her.

Oppskrift på Aioli finner du her.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *