Eplemos

Tradisjonell Eplemos med vanilje og kanel

2 kg epler skåret i biter uten skall og kjernehus.

1-2 hele kanelstenger eller

1 vaniljestang delt

3-5 dl vann

300 gram sukker ca

092314_2042_Tradisjonel3.jpg

Skrell eplene og fjerne kjernehus. Ha vann, kanelstenger og vaniljestang i gryte.. kok opp og ha så i de ferdig oppkuttede eplene. Det gjør ikke noe om du bruker ulik type epler, det er bare spennende. La koke under lokk… følg med og rør innimellom. Kok til det får den konsistensen du liker. Om eplene er sure så må du antagelig fylle på med mer vann under kokingen. Jeg pleier å dele opp de siste eplebåtene med sleiva… slik at det blir noen klumper med eplebiter i mosen. Ta så ut vaniljestangen og kanelstengene. Smak til med sukker. Avkjøl i vannbad og frys ned. Lykke til

Denne passer godt til desserter og tilslørte bondepiker, men den er litt for spess til vanlig brødskive. Men den er god på en skive med brie! Er det vanlig mos til brødskiva du er ute etter så ville jeg valgt å ha i enten vaniljestang eller kanel. Begge deler blir liksom litt for mye!!!

IMG_7100

Her har jeg laget den enkleste varianten, pisket kremfløte, griljermel blandet med sukker og eplemos lagdelt i et glass…. nydelig :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *