Cappuccino Pavlova

Smaker fortreffelig!!!! Dette er en veldig enkel og fin dessert om du skal ha en del gjester i helga. Den er praktisk fordi du kan gjøre den nesten helt klar på forhånd, også dagen før,.. – og det er alltid en fordel om du skal lage mye mat rett før gjestene kommer. Den passer fint om du skal ha så mye som 8-12 gjester. Å lage porsjons dessert til mange kan være litt overveldende, så da er denne Pavlovaen en god idè…. og jeg lover deg at den ikke er vanskelig å få til.

IMG_7177

  • 4 egghvitter
  • 250 g sukker
  • 4 ts knust pulverkaffe ( ev. instant ekspresso) jeg knuser 4 toppede ts med Brasero Nescafe
  • 5-6 dl fløte
  • Kakao til pynt, ev. revet koke-sjokolade

Pisk hvittene stive. Tilfør sukker og kaffe gradvis mens du pisker. Det skal bli seigt. Form på kakepapir. Bruk en kniv og form dette til en hatt (mer fyldig på midten)

20140926_163425

Som du ser av bildet har jeg gjort min litt avlang. Dette er fordi jeg kun har et avlangt fat til servering. Poenget er at kaken skal bli sprø på kantene og litt seig i midten. Forvarm ovnen på 180 grader.

Sett i varm ovn (180 grader) – sett pavlovaen på midterste rille og sett så ovnen ned til 140 grader. La steke i 1 time. Skru av ovnen og la kaken stå inni ovnen til den bli kald (ev. over natten). Når du skal servere – snu hatten på hodet i et passende fat og dra av bakepapiret. Pisk krem og legg et lag med krem over kaken,  pynt ved å strø på litt kakao. Server

IMG_7173IMG_7174

 

Om du vil lære mer om pavlova så kan du lese her:

http://en.wikipedia.org/wiki/Pavlova_%28food%29

Lykke til

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *